Service

Piano laten stemmen

Een oude piano laten stemmen vereist de kennis van een expert; als u het zelf doet, loopt u het risico dat de klank niet is zoals u deze voor ogen heeft. Evert Snel Piano’s en Vleugels uit Werkhoven heeft jaren ervaring als professionele pianostemmer. Wanneer u bij ons uw piano of concertpiano laat stemmen, rekent u steeds op een uitstekende service, en dit tegen lage kosten. Wij geven u tevens graag stemadvies indien u uw piano liever zelf wilt stemmen.

Wilt uw een afspraak maken voor piano stemmen?

Uw piano laten stemmen door een professionele pianostemmer

Wanneer u ervoor kiest om uw piano door ons te laten stemmen, rekent u op een totaalservice. We komen zelf uw oude (concert)piano stemmen op locatie en, indien nodig, kunt u ook ander onderhoudswerk aan ons overlaten. Mocht u het niet prettig vinden om de pianostemming bij u thuis uit te laten voeren, kunt u er zelf voor kiezen om de piano in onze pianowinkel te laten stemmen door onze professionele pianostemmer. Onze specialisten werken in principe met een vaste prijs om uw piano weer zuiver te laten klinken – zo zijn de kosten voor het laten stemmen van uw piano meteen duidelijk.

Jarenlang plezier van uw oude piano

Een oude concertpiano stemmen en zelf onderhouden zorgt ervoor dat zo’n instrument in theorie jarenlang mee kan gaan. Het is echter wel belangrijk om de pianostemming door een specialist te laten uitvoeren, die gedegen kennis heeft van het instrument en precies weet welke klank u zoekt, zoals een professionele pianostemmer. Dat geldt in het bijzonder voor merkpiano’s, zoals:

Dit zijn instrumenten die speciaal gebouwd zijn om lang mee te gaan. Heeft u twijfels over de kosten die aan het stemmen van uw oude piano hangen? Dit hoeft helemaal niet buitensporig veel te kosten! Alle kosten voor het laten stemmen van een oude of nieuwere piano zijn onder voorbehoud en worden definitief na de service.

Kan ik mijn piano ook zelf stemmen?

Wanneer u besluit zelf een piano te stemmen, moet u met enkele zaken rekening houden om de integriteit van het instrument te waarborgen en de best mogelijke klank te realiseren. Wij geven u graag stemadvies, zodat u uw piano kunt stemmen zoals een professionele pianostemmer. Allereerst is het belangrijk om over het juiste gereedschap te beschikken, waaronder een stemhamer, stemvork of elektronische stemapparaat en dempers. Begin met het stemmen van een enkele noot – vaak de A boven de middelste C (A440) – en gebruik deze als referentiepunt voor de rest van de piano. Het is erg belangrijk om geduldig en zorgvuldig te werk te gaan; het stemmen van een piano vereist finesse en een gevoelig gehoor om de juiste spanning op de snaren aan te brengen zonder ze te overbelasten. Let ook op de stabiliteit van de stemming; een correct gestemde concertpiano moet consistent klinken en de stemming moet enige tijd behouden blijven. Heeft u nog geen enkele ervaring met het stemmen van piano’s? Dan raden wij toch aan om een professionele pianostemmer in te schakelen om schade aan uw piano te voorkomen. Pianostemming is namelijk een delicate service die expertise en ervaring vereist.

Laat een persoonlijke offerte opmaken voor een pianostemming

Natuurlijk hebben wij er begrip voor dat u op voorhand wilt weten wat de kosten zijn voor het laten stemmen van uw vleugel of piano. U wilt natuurlijk een doordachte keuze kunnen maken of u uw piano laat stemmen door onze professionele pianostemmer of dit toch liever zelf doet. Daarom hebben we een duidelijk overzicht gemaakt met de kosten van een pianostemming. Heeft u vragen over de kosten of onze service bij het stemmen van een piano, wilt u graag stemadvies of wilt u een offerte op maat laten opstellen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0343 551 577.

Hieronder vindt u het overzicht van de kosten voor het laten stemmen van uw oude of nieuwere piano, zodat u deze goed kunt vergelijken met wanneer u zelf uw piano of vleugel zou stemmen.

Binnen regio Utrecht

 • Abonnement stemmen – minimaal twee keer per jaar: € 82,50 per stemming (inclusief 21% btw).
 • Abonnement stemmen – één keer per jaar: € 92,50 per stemming (inclusief 21% btw);
 • Losse, eenmalige stemming – zelf bellen: € 97,50 per stemming (inclusief 21% btw).

Buiten regio Utrecht

 • Abonnement stemmen – minimaal twee keer per jaar: € 85,00 per stemming (inclusief 21% btw).
 • Abonnement stemmen – één per jaar: € 95,00 per stemming (inclusief 21% btw).
 • Losse, eenmalige stemming – zelf bellen: € 100,00 per stemming (inclusief 21% btw).

Verder dan 75 km afstand van de zaak: prijs op aanvraag

Overige prijzen

 • Bassnaar spinnen en monteren: €45,00 (inclusief 21% btw)
 • Reparaties of extra werk (bij u thuis of in onze werkplaats): €65,00 per uur (exclusief 21% btw).
 • Concert- en opnamestemming: €100,00 (exclusief 21% btw).
 • Concertwacht/Werkzaamheden/Onderhoud op locatie: €75,00 per uur (exclusief 21% btw).

Extra tarieven

 • Basistarief stemmen tijdens kantooruren (08:00-17:00): 100%.
 • Na 17:00 uur en op zaterdagen: 150%.
 • Zon- en feestdagen: 200%.
 • Oproeptarief (stemmen binnen 24 uur): +50 % op geldend tarief.

Categories
has been added to the cart. View Cart